25 maart, 2024

Gaat Rusland na Oekraïne stoppen?

We zien nu in de westerse pers veel berichten over het feit dat als Oekraïne verslagen is Rusland niet zal stoppen.
Het punt is... Oekraïne is nog niet verslagen.
Het is dus al heel wat om er vanuit te gaan dat Oekraïne verslagen gaat worden.
Ik denk dat dit niet gaat gebeuren. De vraag is echter wat er dan wel komt.
Gaat Rusland het opgeven, zoals het ooit Afghanistan opgaf?
Dat kán haast niet, want dan zou Rusland De Krim moeten opgeven. De Krim is echter strategisch zo enorm belangrijk dat Rusland dat in mijn ogen NOOIT vrijwillig gaat opgeven.
Dan komen we op het volgende punt... Gaat Oekraïne ooit zo sterk worden dat het Rusland gaat dwingen het alsnog op te geven?
Dat lijkt nu ook wel heel vergezocht. Immers is Oekraïne volledig afhankelijk van buitenlandse steun en de situatie in de VS, Hongarije en Slowakije maakt wel duidelijk dat die steun extreem wankel is.
Maar daarin schuilt nu dus ook het gevaarlijke punt.
Want komt de hulp aan Oekraïne tot stilstand of zoals we nu zien, is de hulp te weinig of te laat, dan gaat Oekraïne ondanks al haar weerstand toch nog verliezen.
ALS Oekraïne verliest, dan is het OOK IN MIJN OGEN zo dat Rusland niet zal stoppen. Al was het maar omdat het boos is dat het westen steun gaf aan Oekraïne.
Wat Rusland dan waarschijnlijk gaat doen, is vrijwel direct via Oekraïne Moldavië annexeren en daarna komen de Baltische Staten en Finland aan de beurt.
Naar die NAVO landen komt er naar mijn idee geen rechtstreekse militaire aanval, maar acties die de stabiliteit van die landen omver gaat werpen.
Ook daar zijn er namelijk Baudetjes aanwezig. Mensen die voor geld en macht graag helpen om de Russen een platform te geven en misschien nog wel meer dan dat. We zagen dat soort mensen ook in de jaren dertig van de vorige eeuw.
Dus één ding is extreem belangrijk. Oekraïne mag niet verliezen.
Daartoe moet Europa militair zo krachtig worden dat Rusland het niet in haar hoofd haalt op openlijk de oorlog te starten. Immers, we zien nu, zo'n oorlog kunnen ze niet makkelijk winnen en als één ding nu ook duidelijk is geworden, dan is het dat Rusland een paar enorme zwaktes heeft en haar smalle economie is er daar één van. Als Rusland niet zo veel bodemschatten had, zou het een derde wereld land zijn geweest.
Buiten de steden IS Rusland een derde wereldland.
Waarom zien we nu dus die paniek berichten van de lobbyisten?
Heel simpel, omdat we die versterkte Europese defensie keihard nodig hebben. We hebben die nodig om Oekraïne te helpen en we hebben die nodig om in het ergste geval Rusland ervan te weerhouden militair gezien niet te stoppen bij Oekraïne. De lobbyisten herkennen dus de noodzaak, en hebben daarbij financieel gezien enorme baat als die herbewapening snel komt. Immers, dat levert ze persoonlijke bonussen op. Vandaar dat ze nu volledig los gaan en met de meest bang makende berichten komen.