15 november, 2023

De problemen voor Trump

91 aanklachten en meerdere rechtszaken. Het houdt maar niet op. Zielig voor Trump, of eindelijk gerechtigheid voor jarenlange fraudes en misdragingen?
Het is maar net hoe je er naar kijkt.
Ze hebben een rechtsstaat in de VS en er is heel wat voor te zeggen dat Trump als rijke Amerikaan veel te lang goed weg is gekomen met zijn oplichtingen en fraudes.
Alles waar hij anderen van beschuldigd, heeft hij zelf al gedaan. Daar komt het in feite op neer. Altijd is Trump de rol van slachtoffer aan het spelen. Nooit deed hij in zijn ogen iets fout.
Helaas geloven veel mensen die onzin. Het vertrouwen in de Amerikaanse overheid is mogelijk nooit zo laag geweest. In zijn ééntje is Trump de grootste bedreiging voor de Amerikaanse staat. Dat is op zich wel een hele prestatie. Rusland en China en Duitsland en Japan in de Tweede Wereldoorlog konden de Amerikaanse staat niet zo op haar grondvesten doen schudden als dat het Trump nu gelukt is.
Net als Rusland en China is de VS een land dat alleen maar door zichzelf verslagen kan worden.
Trump loopt de kans eindelijk afgerekend te worden op zijn misdadige en criminele gedrag. De poging om zijn macht niet af te hoeven staan, de belastingfraude, de bankenfraude, de beledigingen en bedreigingen, de gestolen geheime documenten, het is een lijst van maar liefst 91 beschuldigingen en er komen er mogelijk nog een paar bij.